ICT de baas?!
Praktische gids voor ict-beheer met ITIL, ASL en BiSL
ASL > De verbindende processen > Programmabeheer en distributie

Programmabeheer en distributie

Programmabeheer en distributie - software control & distribution (PBeD) is het proces dat de activiteiten bevat rond de beheersing en distributie van de (operationele) applicatieobjecten naar de verschillende ontwikkel- en test?omgevingen en naar productie.
Open Figuur

Begrippen:

Applicatieobject (PBeD)
(Zie via index bij ASL, paragraaf 3.2.1 Het ASL-framework.)

Change package (PBeD)
Aangepaste objecten (programma?s of gegevensitems). De verzameling applicatieobjecten die gewijzigd en geaccordeerd zijn om overgeheveld te worden naar de productieomgeving. Change packages worden bepaald binnen programmabeheer en distributie die hierover informatie verstrekt aan het onderhoudsproces.

Change set (PBeD)
Mogelijk aan te passen objecten. De verzameling applicatieobjecten die als gevolg van een release mogelijk gewijzigd zullen worden, dat wil zeggen de objecten die (min of meer) toegewezen zijn aan een release of wijziging. Output van de impactanalyse. De change set wordt geregistreerd binnen het onderhoudsproces.

Shipment (PBeD)
Verzameling applicatieobjecten die integraal worden overgezet naar ??n of meerdere productieomgevingen, inclusief implementatievoorschriften. Het overzetten naar productie vindt binnen programmabeheer en distributie plaats. Zie oo: change package, change set.

Zoek in begrippenlijst: Heel woord
Sdu Uitgevers bv, Den Haag Academic Service is een imprint van Sdu Uitgevers bv
©2010, Bernard Cuppen RI, Hans Cuppen RI
Alle rechten voorbehouden.